Devapo en TNO ontwikkelen speciaal programma om mondkapjes in oven te steriliseren

Begin April maakte TU Delft bekend dat zij, in samenwerking met Van Straten Medical, een proces hebben ontwikkeld en getest om 3M mondkapjes vijf keer te kunnen gebruiken. Wij geloven dat dit een zeer welkome ontwikkeling is in strijd tegen het tekort aan mondkapjes. Met name omdat wij hebben gemerkt dat enkele van onze klanten onze careconceptLine combi-steamers in de zorginstellingen gebruiken om mondkapjes te steriliseren voor hergebruik.

Vooropstellend dat wij het afraden om mondkapjes te steriliseren in combi-steamers beseffen wij ons dat dit gedaan wordt uit noodgreep. Om die reden, én om er zeker van te zijn dat sporen van eventuele virussen (alsmede COVID-19) op de mondkapjes worden uitgewist, hebben wij in samenwerking met TNO een speciaal programma samengesteld. Wij stellen dit programma vrijblijvend aan u beschikbaar maar willen hierbij benadrukken dat niet is onderzocht welke impact het programma heeft op de functionaliteit (denk hierbij aan pasvorm en doorlaatbaarheid) van de gesteriliseerde mondkapjes.

De verantwoordelijkheid om te beoordelen of de mondkapjes na sterilisatie met dit programma veilig genoeg zijn ligt bij de verantwoordelijke medische hulpmiddelen van uw organisatie. Onze hoop is echter dat er voldoende beschermingsmiddelen voorhanden zijn zodat u veilig uw werk kunt uitvoeren in deze zware periode.

Heeft u interesse in het programma of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Neem gerust direct contact met mij op via het nummer 06 1476 4794.

Met vriendelijke groet,
Rob van den Broek
Account manager sales NL

Storing? +31(0)88-0884670
Hotline.
Volg ons.